Skeptikerpodden

Information

This article was written on 31 mar 2010, and is filled under Poddradio.

Current post is tagged

, , , , , , , ,

2. Häxor i Nigeria och andar i Norge

I andra avsnittet av Skeptikerpodden diskuterar vi Nigeria där barn pekas ut som häxor. I skuggan av påsk konstaterar vi också att det inte bara är Jesus som påstås ha återuppstått, utan en norsk skola har tillkallat en andeutdrivare för att lösa ”problemet”. (Och det är tyvärr ingen dålig norgehistoria.)

Vi nämner också en svensk healer eller helare/helbrägdagörare som precis kommit ut ur fängelset, och sist bland nyheterna finner vi en uppföljare till den populära spikmattan, nämligen zonterapiplattan med piggar och magneter som ska ”balansera energier”, vilket läkaren Jon ifrågasätter.

Avslutningsvis pratar Anders om begreppet evolutionism som är ett nedsättande uttryck för de personer som accepterar evolutionsteorin, det vill säga det faktum att arterna på jorden utvecklats stegvis i motsats till att de skapats av en gud eller liknande.

 

Du kan också ladda ned mp3 av programmet.

5 Comments

 1. Jon
  31 mars, 2010

  Jag menade att den så kallade sexhealern med största sannolikhet var villkorligt frigiven och ännu inte avtjänat hela sitt straff. Frivillig vård är något helt annat och ett begrepp inom psykiatrin.
  Det här är ett ämne som vi nog kommer återvända till. Det innehåller så otroligt mycket som är viktigt att förstå vad gäller hur folk tar till sig saker, vilka de litar på, hur en stark person kan fullständigt kontrollera och grundlura så många et c. Alla som är det minsta intresserade av fallet rekommenderas att läsa Mia Ottossons bok Sexhealern.

 2. Calandrella
  1 april, 2010

  Det fungerar inte alls för mig att ladda ned. När jag klickar på länken öppnas bara en ny adress i min webbläsare (Firefox) och podden spelas upp mot en svart bakgrund där det står ”Waiting for Video”. Hur laddar jag ned den till min dator? Det fungerar inte att högerklicka heller.

 3. Thursday
  1 april, 2010

  Calandrella: Det fungerar alldeles utmärkt att högerklicka och välja ”Spara mål som…” eller motsvarande i din webbläsare. Om det inte går är det nåt fel som är trasigt.

 4. Calandrella
  1 april, 2010

  Thursday: Tack, nu fungerar det! 🙂

 5. Mats
  3 april, 2010

  Minns bilder från afrika som mina föräldrar tagit på barn som hade blivit andeutdrivna genom att skållats i olja. Inte vackert alls. Sker på fler ställen än Nigeria och har hållt på sedan missionerandet startade. Bilderna mina föräldrar tagit var från 70-talet då de båda arbetade där.

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.