Skeptikerpodden

Information

This article was written on 28 dec 2011, and is filled under Nyheter.

Dags att sammanfatta 2011…

Snart är året slut och det är dags att summera 2011 utifrån vad som skett, vad som sagts och vad som gjorts. Vad tycker ni, våra lyssnare, är det som borde lyftas fram från 2011?

Skriv kommentar här eller maila tipsa(a)skeptikerpodden.se. Utifrån tips och kommentarer kan vi ta upp detta i nästkommande program (release 10/1).

7 Comments

 1. Mikael
  29 december, 2011

  I nästa avsnitt skulle jag vilja veta hur ni ser på personer som ”spår”, och som helt öppet säger att de inte har några övernaturliga förmågor utan att detta ska ses som underhållning och som en kul grej.

  Och så skulle jag vilja att ni tar upp pseudovetenskap kring olika varianter av människans sexualitet, t.ex. pedofili, homosexualitet o.s.v. Finns det faktoider eller liknande t.ex.

 2. charmkvark
  2 januari, 2012

  2011

  1. Amegastaven! För mig var den totalt okänd fram tills telefonaren John gjorde med en försäljare i början av året. Amegastaven sammanfattar woo-tänket på ett sånt underbart sätt, samt varför det är viktigt med skepticism. DET FINNS FOLK SOM TROR PÅ TROLLSTAVAR!!!!!

  2. ”Elallergi”. Hela grejen i Mora/Orsa, samt alla bidrag som finns att inhämta runtom i landet för något som inte har någon förankring alls i vetenskapen.

  3. Hitchens.

 3. stefan
  2 januari, 2012

  när fullt friska vuxna människor verkligen tror på tex astrologi, då har skolan och föräldrarna missat något tycker jag, hur ska man göra för att motverka denna vidskepliga tankegång som sprids i samhället.
  skulle vara bra att få igång en levande diskussion om detta och hur man ska gå till väga
  att tänka själv och lära sig hur hjärnan kan bli lurad är då inget som togs upp i skolan när jag gick.

  i övrigt är homeopatin en av dom viktigaste att fortsätta lyfta fram och bekämpa!

  fortsätt som förut, ni gör ett mycket bra jobb!

 4. falolaf
  3 januari, 2012

  Hej,

  Jag råkade på denna sida av en tillfällighet:
  http://www.shamanism.se/

  Kan inte påminna mig att shamanism har tagits upp. Vore ju lite intressant.

  Ett litet citat från sidan:
  ”En shaman reser, med hjälp av sina kraftdjur och andehjälpare, till andra delar av verkligheten (andevärlden) för att hämta kraft och/eller information tillbaka till den här delen av verkligheten i något helande syfte.”

  Låter inte så lite flummigt… Först läste jag kräftdjur, bara det hade varit fantastiskt. Hur många delar av verkligheten finns det kan man undra!?

 5. Biff Zongo
  4 januari, 2012

  Med tanke på att båda författarna till skeptikerskolan är med i redaktionen så kanske det skulle passa med ett återkommande inslag om olika logical fallacies.

 6. Emil
  5 januari, 2012

  Den nya religionen kopimismen förtjänar utrymme!
  Är det en religion?
  Hur ska den betraktas? (hemsk/lite hemsk/helt okej/okej/asbra)
  Är det ett bra opinionsbildande verktyg mot religiösa lagöverträdelser?
  Et cetera.

  Mer konspirationsteorier och mer Karin. Skick’na på intervjuer oftare.

 7. Robin
  9 januari, 2012

  Håller fullständigt med Biff Zongo; ett återkommande tema gällande logiska felslut vore faktiskt både kalaskul och informativt – och framförallt väldigt använbart!

  För övrigt så skulle jag vilja tacka för MÅNGA timmars ”underhållning”. Nya avsnitt har en tendens att förgylla en hel dag för mig. Nästan lite kusligt vilken effekt det kan ha på en sliten skeptiker som mig själv – hade jag haft cancer så hade ni säkert botat den vid det här laget.

  //Robin

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.