Skeptikerpodden

Information

This article was written on 06 mar 2012, and is filled under Poddradio.

Current post is tagged

, , , ,

74. Johan Carlson och konsensus

Johan Carlson, SMII detta något nedbantade och panelmässigt decimerade avsnitt bjuder vi på en intervju med Johan Carlson, generaldirektör på Smittskyddsinstitutet, och en liten genomgång av begreppet vetenskaplig konsensus.

Men manfall i panelen till trots bjuder omvärlden upp till dans och umgänge i form av skeptikerpubar och annat:

 
Ladda ner mp3 (00:45:47 om 41,9MB)

5 Comments

 1. Alec
  7 mars, 2012

  Inför nästa gång kan ni gäääärna ta upp detta om ”Joseph Kony 2012”. Finns en hel del kritik mot organisationen som folk inte vet om. Det har nästan blivit masshysteri att dela med sig av videon utan att folk vet någonting om organisationen som ligger bakom. Om organisationen är bra eller dålig går ju att debattera men det saknas en allmän skepsis mot det som delas så mycket iaf.

 2. MaTachi
  9 mars, 2012

  @Alec: Verkar iaf till min glädje som att grabbarna och tjejerna på Flashback håller sig lite mer skeptiska till spektaklet. Finns många bra och givande inlägg i tråden där om Kony 2012 som belyser på brister i det hela. https://www.flashback.org/t1814182

 3. Seldom
  12 mars, 2012

  Å andra sidana kan man väl säga att det som finns om Kony är tillräckligt för att han förtjämar att åtalas? Skit samma om det är lite friserat. Dog det 6 miljoner judar under andra världskriget eller var det 4 miljoner? Debatten är ointressant egentligen då även den lägre siffran motiverar samma straff mot de skyldiga

 4. Robin
  15 mars, 2012

  @Seldom: Fast att låta ett forum så som Skeptikerpodden gå igenom fakta gällande Kony med skepticism i åtanke handlar ju inte om att få folk att sluta gör någonting. Det handlar snarare om att folk ska få reda på hur saker och ting faktiskt ligger till. Att se till så att folk inte agerar med felaktig information som grund, utan faktiskt har en solid basis att stå på som faktiskt grundar sig i verkligheten.

  Ja, det är väl ”skit samma” om det är lite friserat när det kommer till att något måste göras. Men när det kommer till felaktig information som sprids så här pass fort så är det absolut inte ”skitsamma” för en Poddradio vars syfte har att göra med just felaktig information.

 5. […] Intervju med Johan Carlson, SMI (avsnitt 74) […]

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.