Skeptikerpodden

Information

This article was written on 29 aug 2013, and is filled under Poddradio.

Current post is tagged

, , , , ,

100. Liveinspelning från Magic Bar

Live från Magic BarTack vare kvantmekanik, universums vibrationer och delfiner har vi färdats bakåt i tiden och sänt avsnitt 100 innan 101-105. I detta avsnitt: opererade händer blir lyckligare, sexanklagelser, lusavföring samt vandrande stenar.

Skeptikerpodden sände detta avsnitt live 17 augusti från skeptiska/humanistiska sommarfesten på Magic Bar. På plats var CJ, Maria, Veronica och Pekka och med på länk var Andreas (därför ljudet är lite knackigt i början).

Avsnittets nyheter:
I Japan har ett antal personer opererat händerna för att få bättre ”linjer”. Men detta avfärdas av ”riktiga” siare som humbug.

I USA pågår en debatt kring påståenden om olika sexuella övergrepp och institutioners oförmåga att agera.

Tunga stenar som ”magiskt” flyttar på sig i amerikanska öknen behöver inte alls vara magiska. Allt man behöver är is.

Är man pastafarian är det okej med durkslag på ID-kortet.

Studie visar på negativ korrelation mellan intelligens och tro, men den får omgående kritik (abstract för metastudien finns här).

Vissa troende i Kalifornien misstog lusavföring för Guds tårar.

Notis: Musiken i best of-inslaget är Cantina Rag (Jackson F. Smith) / CC BY-NC-ND 3.0

[podcast]http://media.skeptikerpodden.se/~spodden/100/100.mp3[/podcast]
Ladda ner mp3 (01:21:33 om 77,1 MB)

6 Comments

 1. Danny Boston
  29 augusti, 2013

  Gratulerar till avsnitt 100! Efter lite trevande i början så har ni nu blivit rutinerade och gör en av Sveriges absolut bästa podcaster! Keep up the good work!

 2. CJ Åkerberg
  30 augusti, 2013

  Danny:
  Tack för det fina omdömet! Vi gör vad vi kan 🙂

 3. Anonym
  5 september, 2013

  Feminism och invandring är politiska frågor, och jag tycker inte det ska behandlas av skeptikerrörelsen över huvud taget, bortsett från när det tydligt går emot vetenskapen.
  Om någon säger att kvinnor eller svarta har lägre intelligens än män/vita och det finns tecken på att det är pseudovetenskap så ska det såklart tas upp, men när man mellan raderna påstår att feminism är korrekt eller att man inte ska rösta på SD så tycker jag man är helt ute och cyklar. Som med Atheism+, försöker blanda in helt och hållet irrelevanta saker i atheism.
  Jag har svårt att se att ni skulle presentera en vetenskapsnyhet som kan ses som rasistisk i ett gott ljus, eller debunka ett feministiskt uttalande. Som ni säger, det gynnar ingen. Men då ska man inte heller blanda sig in i det från den andra sidan, bara för att ens politiska ideologi stämmer överens med det.
  Om jag ville höra om jämställdhet och invandring utanför vetenskaplig synpunkt skulle jag söka mig till andra medier.

 4. Veronica Gardell
  21 september, 2013

  Hej Anonym! Vi diskuterade inte feminism. Vi diskuterade sexuella trakasserier. Vi ansåg att är relevant att ta upp sexuella trakasserier när det drabbar vår rörelse. Jag är säker på att vi kan komma överens om att sexuella trakasserier är dåligt och viktigt att bekämpa.

  /Veronica, Skeptikerpodden

 5. Magnus
  18 oktober, 2013

  Tråkigt med det könspoliticerade inslaget, i dessa öppet misandriska tider.

  Jag ställer mig skeptisk till att någon skulle argumentera för sexuella trackasserier, någonstans. Jag hoppas att vi slipper se en könspopulistisk politicering av skeptikerpodden,

  Mvh / Magnus

 6. CJ Åkerberg
  18 oktober, 2013

  Magnus:
  Påstår du på allvar att män är en utsatt/hatad grupp i dagens samhälle?

  Vi pratar om problematiken att folk verkar ha svårt att förstå hur man ska vara trevlig mot andra. Det verkar vara väldigt få fall av misshandel på skeptikerträffar, däremot är det många som vittnar om mer eller mindre oönskad uppmärksamhet. Därför pratar vi om nyheten när den dyker upp.

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.