Skeptikerpodden

96. Kabelblindtest, kscientologdagis, kreationism, konspirationer, katastrofradio, och Paul Offit

1Paul_Offit-219x300

 • Intervju – Dr. Paul Offit, författare och amerikansk specialistbarnläkare, med inriktning mot infektionssjukdomar, expert inom vaccin, immunologi och virologi, samt en av skaparna av vaccin mot rotavirus.
 • Intervju – Mats ”Hifi-mannen” Persson, tidigare med i avsnitt 78 och Emil Jatko, som utförde ett blindtest på kablar på LYD Hifi i Umeå.

Kommande händelser:

[podcast]http://media.skeptikerpodden.se/~spodden/96/96.mp3[/podcast]
Ladda ner mp3 (01:56:58 om 76,9 MB)

3 Comments

 1. Krille
  8 mars, 2013

  Bra podd. Vettiga, genomtänkta frågor till Paul Offit. Historien om Recursive Fury är helt obetalbar, även om det är på gränsen till lyteskomik.

  Kommer Skeptikerpodden att rapportera från Lawrence Krauss föreläsning i Stockholm den 18e? Törs man hoppas på en liten intervju? Undrar om han som utbildare stöter på vetenskapsfientliga studenter, och hur han hanterar detta i så fall. Om man lyssnar på Krauss ”debatter” med kreationister (www.youtube.com/watch?v=wKMT3ViCMwc), kan man gissa att han inte har överdrivet stort tålamod.

  Varför i hela friden silverpläterar man kabelkontakter? Att guldplätera är ju inte helt knäppt eftersom guld inte oxiderar. Men silver? Hur tänkte dom där?

  Förresten, ”kscientologdagis”

 2. Martin
  17 mars, 2013

  Nån som minns CD-pennan? En tuschpenna som man skulle måla kanterna på cd-skivan med. Lyriska recensenter i Hi-Fi-tidningar skrev om den fantastiska ljudförbättringen. Jag och en kompis köpte en och gjorde blindtest med de plattor som vi båda hade. Det gick naturligtvis inte att höra någon skillnad. Men den var troligen billigare är cd-svarven iallafall.

 3. CJ Åkerberg
  18 mars, 2013

  Krille:
  Tack för beröm och kommentar! Tyvärr kommer vi inte vara på plats för Kraussföredraget, tror dock att t.ex. Sturemark et al. kommer ut med en inspelning vartåt det lider.

  Ang. kscientologdagis; se hur rubriken är skriven. En av de våra är förtjust i forcerad alliteration…

  Martin:
  Ja, den branschen är fylld av dumheter. En personlig favorit var tillverkaren som hade större minuspol än pluspol på sina gigantiska högtalarkablar… Därför att… Ja.

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.